Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Департамент у справах молоді та спорту ХОДА та Академія фізкультури підпишуть договір про співпрацю

Департамент у справах молоді та спорту ХОДА та Академія фізкультури підпишуть договір про співпрацю

Відбулася робоча нарада з питання співпраці Харківської державної академії фізичної культури з Департаментом у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації в районах та містах обласного значення області.

Участь у нараді взяли заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін, директор Департаменту у справах молоді та спорту облдержадміністрації Дмитро Перепелиця, ректор Харківської державної академії фізичної культури Олександр Ажиппо, а також проректори, декани факультетів та провідні викладачі академії.

Департаментом спільно з академією підготовлено проект договору і розроблена програма спільної діяльності, основні питання якої були розглянуті під час наради. Спільна робота влади та ВНЗ буде спрямована на пропаганду здорового способу життя в районах області, а також підвищення рівня професійної підготовки фахівців, що працюють у сфері фізичної культури і спорту в загальноосвітніх школах, ДЮСШ та спортивних клубах, розташованих у районах Харківської області.

Крім того, просвітницька та пропагандистська діяльність кращих студентів та викладачів академії у містах і районах Харківщини дозволить залучити більшу кількість людей до занять спортом, забезпечить ВНЗ постійним припливом абітурієнтів, а також підвищить у суспільстві цінність здорового способу життя і авторитет тренерської професії.

«На сьогоднішній день в області найбільша проблема - це низький розвиток фізкультури та спорту. При цьому основне питання стоїть в нестачі кваліфікованих кадрів. Співпраця з академією дасть можливість підвищити кваліфікацію тренерів та вчителів фізкультури, що працюють в області, а також удосконалити і нормалізувати їх роботу. Крім того, в академії сконцентрована велика кількість кандидатів у майстри спорту, майстрів спорту та чемпіонів, які змогли б проводити уроки в школах. На власному прикладі вони змогли б показати дітям, що таке спорт і яких успіхів можна в ньому досягти. І повірте, що вже після першої зустрічі в кожній школі як мінімум п'ять дітей захочуть зайнятися спортом. Особистий приклад діючих спортсменів матиме колосальний ефект. Величезний ефект дадуть і семінари для тренерів та вчителів фізкультури, які будуть проводити провідні спеціалісти академії», - зазначив Євген Савін.