Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна і Туреччина мають поглиблювати міжрегіональне та гуманітарне співробітництво. Віктор Янукович

Україна і Туреччина мають поглиблювати міжрегіональне та гуманітарне співробітництво. Віктор Янукович

Президент України Віктор Янукович вважає за необхідне поглиблення міжрегіонального та культурно-гуманітарного співробітництва між Україною і Туреччиною. Про це він повідомив під час спілкування з представниками ЗМІ в Анкарі. «Ми розраховуємо на те, що значно розшириться міжрегіональне співробітництво. Як приклад - це взаємодія АР Крим з регіонами Туреччини», - сказав Глава держави.

Говорячи про культурно-гуманітарну співпрацю, Віктор Янукович відзначив успішне проведення Днів культури України в Туреччині у вересні цього року. Президент підкреслив, що тепер Україна очікує у себе «наших турецьких друзів». «Заходи, які укріплюють міжлюдські стосунки між державами, є доброю традицією і будуть сприяти духовному збагаченню наших народів», - резюмував Глава держави.

У свою чергу, Прем’єр-міністр Туреччини зазначив, що Україна є дружнім сусідом, і двосторонні відносини зміцнюються з кожним роком. «Маємо прекрасне співробітництво, яке спирається на стратегічне партнерство», - сказав Реджеп Тайїп Ердоган.

Він наголосив, що Туреччина підтримує процес реформ в Україні, спрямований на укладення Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.