Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна й Туреччина завершують підготовку до підписання угоди про створення ЗВТ. Віктор Янукович

Україна й Туреччина завершують підготовку до підписання угоди про створення ЗВТ. Віктор Янукович

Україна і Туреччина перебувають на завершальному етапі підготовки до підписання угоди про створення Зони вільної торгівлі між країнами. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час спілкування з представниками ЗМІ в Анкарі. «У питанні торговельно-економічних стосунків ми готуємо доленосне рішення - це підписання угоди про створення ЗВТ між нашими державами. Ми вже ідемо на завершення», - сказав Президент.

За його словами, цей процес відбувається паралельно з процесом підготовки України до підписання Угоди про асоціацію та ЗВТ з ЄС, що має відбутися наприкінці листопада цього року.

«Як тільки ми підпишемо цю угоду, ми будемо працювати вже в рівних умовах, Україна і Туреччина, в умовах асоціації», - сказав Віктор Янукович.

У свою чергу, Прем’єр-міністр Турецької Республіки Реджеп Тайїп Ердоган зазначив, що наші країни мають величезний ринок.

«Наступна мета - підписати угоду про ЗВТ, завдяки якій до 2015 року товарообіг між країнами може сягнути 20 млрд доларів США», - сказав Реджеп Тайїп Ердоган. 

Він нагадав, що станом на кінець 2012 року товарообіг між Україною та Туреччиною склав 6,2 млрд доларів.