Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Влада готова підтримати ініціативи громадських козачих організацій

Влада готова підтримати ініціативи громадських козачих організацій

Відбувся круглий стіл «Проблеми взаємодії влади та громадських козачих об'єднань», в якому взяли участь директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, 22 представники Слобожанського козацтва і запрошені гості. У ході круглого столу обговорювалися перспективи подальшого співробітництва між органами влади та козацькими організаціями в питаннях виховання молоді в дусі відповідальності та патріотизму, а також питання створення при облдержадміністрації Координаційної ради у справах козацьких організацій.

«Влада бачить взаємини з тими суб'єктами, які хочуть їх побудувати. Ми підтримаємо будь-які ініціативи громадських організацій, але всі зміни мають бути виходити зсередини. Дуже доречна пропозиція про створення такої організації, яка дозволить нам об'єднати спільні зусилля і спільні ініціативи. Що потрібно для того, щоб скласти спільний план дій представників влади, місцевого самоврядування та козацьких організацій? По-перше, створити Координаційну раду, по-друге – представити перелік пропозицій і заходів. Якщо ми хочемо налагодити діалог, то необхідно зробити все можливе, щоб ми один одного чули і бачили, а для цього потрібно йти один одному назустріч», – зазначила Вікторія Маренич.

В даний час в Україні діє близько 700 козачих організацій чисельністю приблизно 300 тисяч осіб, з них більше 40 організацій – міжнародні чи всеукраїнські. 37 козачих організацій діє на Слобожанщині.

Теги