Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У поточному році більше 500 жителям Харківщини надана безоплатна первинна правова допомога працівниками Юридичного департаменту ХОДА

У поточному році більше 500 жителям Харківщини надана безоплатна первинна правова допомога працівниками Юридичного департаменту ХОДА

Відповідно до розпорядження голови ОДА №459 від 16 серпня 2011 року «Про організацію надання безоплатної первинної правової допомоги Харківською обласною державною адміністрацією» така допомога з питань, які входять до компетенції ОДА, надається працівниками Юридичного департаменту ХОДА. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов.

«В рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо надання безоплатної правової допомоги населенню відповідно до встановленого графіку щопонеділка з 14:00 до 16:00 у приміщенні громадської приймальні ОДА, яка розташовується в м. Харкові на вулиці Мироносицька, 33, співробітниками Юридичного департаменту здійснюється прийом громадян і надається безоплатна первинна правова допомога. Також цей вид правової допомоги надається шляхом розгляду письмових звернень громадян. У 2012 році за наданням безоплатної правової допомоги до працівників Юридичного департаменту ХОДА на особистому прийомі звернулася 281 особа. У поточному році - 198. Також в 2012 році Юридичним департаментом розглянуто 1118 письмових звернень громадян, за якими надано письмові консультації та роз'яснення законодавства. По суті, це письмове надання безоплатної первинної правової допомоги. За 9 місяців поточного року розглянуто 340 таких звернень», - сказав він.

Також Олег Анпілогов зазначив, що надання безоплатної первинної правової допомоги з питань, які входять до компетенції місцевих державних адміністрацій, також здійснюється і юридичними службами всіх районних державних адміністрацій. Так, при 27 районних державних адміністраціях функціонують громадські приймальні, в яких щотижня працівники юридичних служб приймають громадян і також надають їм первинну безоплатну правову допомогу. Тільки в цьому році за такою допомогою звернулося понад 2 тис. осіб. Крім цього, є громадські приймальні з надання безоплатної правової допомоги, які працюють при всіх територіальних органах юстиції. У поточному році, за даними обласного управління юстиції, в ці громадські приймальні звернулося понад 5,5 тис. осіб.