Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підписано Угоду про співробітництво з проведення споживчої експертизи товарів і послуг

Підписано Угоду про співробітництво з проведення споживчої експертизи товарів і послуг

Сьогодні відбулося підписання Угоди про співробітництво з проведення споживчої експертизи товарів і послуг. Угода підписана головою Громадської ради при ХОДА Іриною Давидовою, головою правління Харківського регіонального відділення Всеукраїнської громадської організації «Союз споживачів України» Василем Потаповим, начальником Інспекції з питань захисту прав споживачів в Харківській області Володимиром Нетудихатою, Генеральним директором ДП «Харківстандартметрологія» Володимиром Величком.

Угода базується на добровільному намірі сторін спільно діяти в інтересах споживачів відповідно до законодавства України, Конституції України, положенням Всесвітньої Організації Союзів Споживачів та Директиви Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу №1999/44 від 25 травня 1999 р. «Про деякі аспекти продажу споживчих товарів і наданих гарантій». Пріоритетними визнаються права та інтереси споживачів.

Ірина Давидова розповіла, що на Харківщині це перший досвід участі громадськості в проведенні споживчої експертизи товарів і послуг. Громадська рада при обладміністрації проводила підготовчу роботу протягом півтора місяця.

«Ідея народилася у держпідприємств, які мають достатню базу, володіють великою інформацією і можуть професійно проводити експертизи. Але, оскільки без громадськості і Союзу споживачів ця дія буде неповною, ми погодилися взяти участь у цій роботі» , - сказала Ірина Давидова.

Генеральний директор ДП «Харківстандартметрологія» Володимир Величко підкреслив, що один з фундаментальних принципів підприємства - захист прав споживачів.

«Ми дуже раді, що громадська рада при обладміністрації очолила цю ініціативу. Було вирішено працювати в системі максимальної відкритості, бути максимально доступними. На нашому підприємстві одна з найсильніших лабораторій в Україні з контролю і випробувань харчової продукції. Ми будемо працювати на благо міста і регіону», - зазначив Володимир Величко.