Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За 9 місяців територіальним управлінням юстиції було надано населенню близько 5,5 тисяч безоплатних консультацій

За 9 місяців територіальним управлінням юстиції було надано населенню близько 5,5 тисяч безоплатних консультацій

У рамках виконання соціальних ініціатив Президента України про надання безоплатної правової допомоги, територіальним управлінням юстиції Харківської області протягом 9 місяців 2013 року було надано близько 5500 консультацій. Про це повідомила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник відділу правової роботи, правової освіти та систематизації законодавства Головного управління юстиції у Харківській області Тетяна Жицька.

«Питання, з якими звертаються громадяни, дуже різнобічні. У більшості випадків вони стосуються галузей цивільного, земельного, сімейного права та прав наслідування», - зазначила вона.

За словами Тетяни Жицької, звернення може бути як усним, так і письмовим. При Головному та територіальних управліннях юстиції Харкова та області створені громадські приймальні з надання безоплатної первинної правової допомоги. Зараз ці прийомні працюють при управліннях в єдиному графіку: у вівторок і четвер з 10:00 до 16:00. Адреса кожної приймальні вказана на сайті Головного управління юстиції.

Кожен орган виконавчої влади зобов'язаний надати консультацію в рамках своєї компетенції. Управління юстиції розглядає питання виконавчої служби, реєстраційної служби, нотаріату, реєстрації актів цивільного стану.