Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Схід України виявився найбільш духовно живим місцем країни

Схід України виявився найбільш духовно живим місцем країни

Схід України виявився найбільш духовно живим місцем України, а Харків - столиця Слобожанщини - Сходу України. З такими словами звернувся до голови ХОДА Михайла Добкіна харківський письменник Юрій Мельник в листі, в якому висловив підтримку позиції губернатора щодо недопущення поширення фашизму і нацизму, а також встановлення в Харкові меморіальної дошки Юрію Шевельову.

«Радий, що Схід України складається з людей з живими душами, з живою совістю, які підтримали Вас у питанні про неприпустимість прославлення людей, які заплямували себе співпрацею з нелюдським фашистським режимом, готовим знищувати цілі народи лише за національною ознакою. Радий, що керівниками мого рідного Харкова виявилися люди, для яких на першому місці стоять моральні якості людини, а не його наукові заслуги, якими б великими вони не були б», - йдеться в листі.

Також свою підтримку позиції Михайла Добкіна висловила мешканка м. Києва Людмила Андрющенко , яка народилася в Харкові . У своєму зверненні на Урядову гарячу лінію Людмила Андрющенко подякувала Михайлу Добкіну і Харківському міському голові Геннадію Кернесу «за їх громадянську позицію щодо питання встановлення меморіальної дошки Шевельову».