Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ярмарок міжнародних проектів і програм планують провести на Харківщині

Ярмарок міжнародних проектів і програм планують провести на Харківщині

6 грудня 2013 року в Харківській області планують вперше провести ярмарок міжнародних проектів і програм, що претендують на технічну допомогу та гранти від міжнародних організацій. Про це в ході семінару «Залучення міжнародної технічної допомоги в контексті регіонального розвитку» повідомив заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Ткачов. За його словами, на ярмарку планується презентувати кращі проекти, підготовлені районами Харківської області і різними суб'єктами області.

«Є величезні проекти на 80 млн. грн., але реалізація таких проектів буде наступним етапом у нашій роботі, поки ми говоримо про проект до 1 млн. грн. Найбільш перспективними напрямками є сфера енергозбереження та енергоефективності, реформування житлово-комунального господарства, стратегії планування регіонів, розвиток місцевого самоврядування та громадянського суспільства», - розповів Денис Ткачов.

Також він зазначив, що в якості гостей очікують велику кількість донорів міжнародної техдопомоги - представників організацій, що працюють при посольствах Німеччини, США, Нідерландів, Швейцарії в Україні, а також благодійних фондів.

«Плануємо залучити представників тих міжнародних організацій-донорів, які працюють в Україні, з метою показати, що пропонують донори і що вони хочуть від потенційних заявників. З іншого боку, хотілося б, щоб вони побачили наші проекти, пропозиції та замислювалися про те, що Харківська область дійсно є одним з лідерів в Україні по науковому потенціалу, людському потенціалу, і у нас є, що показати і запропонувати. Більше того, у нас є фахівці, які можуть підключитися до реалізації тих чи інших проектів . Зараз ми перебуваємо в стадії переговорів. Для донорів такий формат є не зовсім звичайним, і ми хочемо запропонувати їм новий майданчик для комунікацій, пошуку потенційних заявників, оскільки донори теж зацікавлені в тому, щоб проекти, які подавалися на їх розгляд і вигравали конкурси, були якісними, так що наше завдання підготувати ці якісні проекти», - повідомив Денис Ткачов.

Також у рамках ярмарку буде проведена церемонія підписання документів про вступ ще 2-х вищих навчальних закладів у договір про створення центру по залученню міжнародної технічної допомоги.