Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Віктор Янукович та Броніслав Коморовський підписали Програму українсько-польського співробітництва на 2013-2015 роки

Віктор Янукович та Броніслав Коморовський підписали Програму українсько-польського співробітництва на 2013-2015 роки

Президент України Віктор Янукович та Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський у Кракові підписали Програму українсько-польського співробітництва на 2013-2015 роки. Як зазначив Віктор Янукович, ця програма відкриває нові можливості та створює механізми для поглиблення співпраці між країнами. Президент підкреслив, що останні кілька років спільний товарообіг між країнами щорічно зростає на 3-4%. «І потрібно відзначити, що це в часи кризи», - сказав Президент.

У ході зустрічі з Президентом Польщі обговорювались питання політичної та економічної співпраці.

«Сьогоднішня наша зустріч - десята, починаючи з 2010 року, зустріч на території Польщі. А всього у нас відбулося двадцять зустрічей, включно з сьогоднішньою, двадцять телефонних розмов. Це своєрідний ювілей, це підсумок, який приємно підводити. У нас є дуже багато спільних проектів, які підуть на користь розвитку наших країн, і дуже важливо, щоб це відчували наші люди як в Україні, так і в Польщі», - сказав Президент.

У свою чергу, Президент Польщі Броніслав Коморовський наголосив, що відносини між Польщею та Україною мають стратегічне значення.

Довідка. Програма українсько-польського співробітництва на 2013-2015 роки розроблена для якісно нового змістовного наповнення стратегічного партнерства між Україною та Республікою Польща. Попереднім аналогічним документом була Дорожня карта українсько-польського співробітництва на 2011-2012 роки. У Програмі чітко визначено пріоритетні завдання як розвитку політичного діалогу, так і поглиблення взаємодії в усіх сферах двостороннього співробітництва.

Документом передбачено посилення взаємодії обох країн на євроінтеграційному напрямку, в тому числі й щодо підготовки до проведення Вільнюського саміту «Східного партнерства» у листопаді 2013 року та дій, спрямованих на підписання в рамках цього заходу Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Протягом 2013-2015 років увага сторін зосереджуватиметься на посиленні таких сфер українсько-польського співробітництва як торговельно-економічна та інвестиційна діяльність, безпека і оборона, енергетична безпека, розвиток прикордонної та міжрегіональної співпраці, співробітництво у галузі сільського господарства, співробітництво у сфері культури і освіти, поглиблення контактів.