Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині стартував обласний огляд-конкурс аматорів народного мистецтва "Слобожанські передзвони"

На Харківщині стартував обласний огляд-конкурс аматорів народного мистецтва "Слобожанські передзвони"

В рамках підготовки до Всеукраїнського творчого звіту майстрів мистецтв та аматорів народного мистецтва України, присвяченого відзначенню 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, 5 жовтня на Харківщині стартував обласний огляд-конкурс аматорів народного мистецтва "Слобожанські передзвони”. Він триватиме з 4 жовтня по 23 листопада 2013 року і буде відбуватися на базі районних будинків культури. Згідно з графіком проведення творчих звітів районів-учасників, першими члени журі відвідали Краснокутський і Коломацький райони, які представили кращі аматорські колективи, окремі виконавці та майстри народного мистецтва.

До складу журі увійшли провідні фахівці області з різних жанрів мистецтва, кращі педагоги закладів освіти сфери культури, керівники творчих спілок і професійних об’єднань Харківської області.

За підсумками огляду-конкурсу напередодні 9 березня 2014 року у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. В. Лисенка відбудеться заключний гала-концерт та нагородження переможців. Цей концерт стане підготовкою до фінального етапу – Всеукраїнського творчого звіту майстрів мистецтв та аматорів народного мистецтва, який відбудеться у 2014 році у Києві на сцені Національного палацу мистецтв «Україна». 

Довідка. Обласний огляд – конкурс аматорів народного мистецтва Харківської області «Слобожанські передзвони» проводиться Обласним організаційно – методичним центром культури і мистецтва за дорученням Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації.