Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розмір державної допомоги на дітей-інвалідів збільшено в цьому році

Розмір державної допомоги на дітей-інвалідів збільшено в цьому році

Відповідно до соціальних ініціатив Президента України розмір надбавки по догляду за дитиною-інвалідом від групи А збільшено з 50% до 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Зараз розмір надбавки становить для дітей віком до 6 років – 972 грн., від 6 до 18 років – 1210 грн. Про це повідомила в ході прес-конференції директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Олена Захуцька. За її словами, збільшено розмір соціальної допомоги на дітей-інвалідів, які перебувають під опікою чи у прийомних сім’ях.

«Сьогодні розмір такої допомоги визначається без урахування державної соціальної допомоги, що виплачується на дітей-інвалідів відповідно до законодавства. Таким чином, розмір допомоги цим сім’ям збільшено на 894 грн., а з 1 грудня буде збільшено на 949 грн.», - повідомила Олена Захуцька.

Також вона зазначила, що збільшено розмір державної допомоги малозабезпеченим сім’ям, а кількість отримувачів на Харківщині збільшилася в 2 рази, і сьогодні таких сімей в області 6600.

«Розмір допомоги громадянам, які здійснюють догляд за інвалідом 1-2 групи внаслідок психічного розладу, збільшився в 10 разів. Кількість отримувачів такої допомоги збільшилось в 13,9 разів, і сьогодні це 1528 осіб. Розмір допомоги у нас складає 1147 грн., а з 1 грудня буде 1218 грн.», - розповіла Олена Захуцька.