Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прогрес сучасного суспільства неможливий без розвитку галузей, які забезпечують повноцінне існування людини

Прогрес сучасного суспільства неможливий без розвитку галузей, які забезпечують повноцінне існування людини

У Харкові відбувся XVI з'їзд ортопедів-травматологів України. В урочистому відкритті взяли участь голова Харківської ОДА Михайло Добкін, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, народний депутат України Олександр Біловол, Президент Асоціації ортопедів-травматологів України Микола Корж, ортопеди-травматологи України. У своєму вітальному слові губернатор зазначив, що прогрес сучасного суспільства неможливий без розвитку галузей, які забезпечують повноцінне існування людини. Адже здорова людина – це міцна держава.

«Ортопедо-травматологічна патологія залишається однією з провідних причин втрати працездатності, інвалідності та смертності в більшості індустріальних країн світу. На жаль, Україна не є винятком. У структурі первинної інвалідності наслідки травм і ортопедичних захворювань вже протягом декількох десятиліть стійко посідають 3 місце після серцево-судинних і онкологічних. Загальновідомо, що проблеми, пов'язані з виникненням і смертністю від травм і ортопедичних захворювань, значною мірою обумовлені соціальними, економічними та екологічними факторами. Без широкомасштабних профілактичних заходів, формування у населення здорового способу життя, впровадження сучасних стандартів ранньої діагностики та своєчасного лікування з цими проблемами не впоратися. Я впевнений, що об'єднання зусиль органів влади, громадськості, медиків-науковців і практиків - в цьому напрямку принесе позитивний результат», - повідомив Михайло Добкін.

Усім присутнім він побажав успішної роботи під час форуму, реалізації професійних і особистих планів. Також в ході форуму були вручені Почесні грамоти Верховної Ради України.