Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський регіон став одним з національних лідерів з інвестиційної привабливості

Харківський регіон став одним з національних лідерів з інвестиційної привабливості

За останні кілька років Харківський регіон став одним з національних лідерів з інвестиційної привабливості, конкурентоспроможності та розвитку підприємництва. Авторитетні міжнародні видання Forbes і Financial Times визначили Харківський регіон одним з лідерів у сфері створення сприятливих умов для розвитку бізнесу та залучення інвестицій. Про це в ході  виїзної наради Комітету НП "Об'єднання виробників залізничної техніки" з координації виробників вантажних вагонів та їх компонентів на базі Залізничного дивізіону Індустріальної групи УПЕК нагадав голова Харківської ОДА Михайло Добкін. 

Також він зазначив, що Харківська область традиційно привертає увагу іноземних партнерів своїм науковим, кадровим, ресурсним та економічним потенціалом.

«Російська Федерація є одним з головних торгових партнерів Харківської області. Зовнішньоторговельний оборот з Російською Федерацією за 2013 рік склав близько 1 млрд. дол. США. У нас налагоджені тісні, плідні відносини з Бєлгородською, Курською, Московською, Ростовською, Оренбурзькою, Тюменською областями, Республікою Татарстан і Ханти-Мансійським автономним округом – Югра», - розповів він.