Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Важливо, що саме Харків надав майданчик для дискусій щодо вдосконалення управління європейськими містами та територіальними громадами. Михайло Добкін

Важливо, що саме Харків надав майданчик для дискусій щодо вдосконалення управління європейськими містами та територіальними громадами. Михайло Добкін

Основою основ державного управління або організації системи влади всіх успішних європейських держав є громада, яка має чіткі, закріплені за нею законом повноваження на самоврядування і самоорганізацію. Таку думку висловив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в інтерв'ю Інтернет-агентству «Укрінформ». За його словами, хоча законодавство в кожній країні своє, загальною є непорушність права територіальної громади брати участь в організації свого життя на місцях.

«Харків сьогодні надав майданчик для цікавих дискусій щодо вдосконалення управління містами та територіальними громадами для міст провідних країн Європи. Там що ні країна, то успішний приклад реалізації закону про місцеве самоврядування. Мало того, в деяких державах цей закон має вже багатовікову історію, а значить, і багатовікові традиції. Саме Харків сьогодні надав майданчик для дискусій, а отже, протягом Президії саме в Харкові будуть ухвалені важливі рішення, які визначатимуть не просто роботу самої Асоціації, але ще будуть зроблені напрацювання по цікавим новаціям, які в майбутньому, після успішної реалізації, будуть мати харківську прописку. Адже вони будуть ініційовані саме в Харкові», – підкреслив губернатор.

Він нагадав, що Харків є єдиним містом України, яке удостоєне вищої нагороди європейського співтовариства, що вручається територіальним громадам. Це означає, що ще до підписання Угоди про Асоціацію з ЄС європейська спільнота відзначила заслуги міста в міжнародній роботі із зміцнення зв'язків з муніципалітетами Європи і решти світу.