Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання міжнародного співробітництва в галузі освіти і культурних зв'язків сьогодні обговорювалися в ХНУРЕ

Питання міжнародного співробітництва в галузі освіти і культурних зв'язків сьогодні обговорювалися в ХНУРЕ

Сьогодні в Харківському національному університеті радіоелектроніки відбулася зустріч в.о. ректора ХНУРЕ Наталії Лісної з Почесним консулом України в м. Ізмір (Турецька Республіка ) паном Хікметом Четіном Гюверджином. За словами в.о.ректора, завдяки багаторічній співпраці та підтримці пана Гюверджина, диплом ХНУРЕ серед перших ВНЗ України отримав підтвердження в Міністерстві освіти Туреччини. Були укладені договори про міжнародне співробітництво з провідними університетами Туреччини.

«У турецьких абітурієнтів є можливість навчатися в Європі. І ми раді, що частина з них обирає наш ВНЗ. З кожним роком їх кількість збільшується. І в цьому я бачу велике досягнення. Також завдяки сприянню пана Почесного консула ми завжди маємо можливість бути представленими на кожній міжнародній виставці, яка проводиться в Туреччині або іншому регіоні», - сказала Наталія Лісна.

За останні 5 років на відділеннях довузівської і бакалаврської підготовки за різними технічними напрямами у ХНУРЕ пройшли навчання 142 турецьких студента. Зараз 43 студенти проходять підготовку на ступінь бакалавра з різних технічних напрямків.

На посаді Почесного консула, пан Гюверджин близько 7 років докладає зусиль до налагодження економічних, наукових, культурних відносин між нашими країнами.

«Російська мова має свою вагу у світі. Особливо в Туреччині в сфері економіки і торгових відносин. Для мене велика честь допомогти громадянам Туреччини отримати освіту саме російською мовою. Для мене Харків дуже важливе місто. Я бачу, як активно воно розвивається. І в цьому величезна заслуга пана Добкіна, і мера міста - пана Кернеса. Я б хотів висловити їм свою подяку за те, що місто так розвивається і дійсно є культурним центром. Відправляючи до Харкова своїх дітей, ми не хвилюємось і знаємо, що вони потраплять в культурне місто, місто в якому є такі керівники», - сказав пан Гюверджин.

Зустріч завершилася урочистою церемонією вручення Хікмету Четіну Гюверджину Почесного знака Харківського національного університету радіоелектроніки, затвердженого рішенням Вченої ради ХНУРЕ.