Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків - єдине місто України, яке є членом Президії Асоціації міст, нагороджених Призом Європи

Харків - єдине місто України, яке є членом Президії Асоціації міст, нагороджених Призом Європи

Про це сьогодні в ході засідання Президії Асоціації міст, нагороджених Призом Європи, заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Харківщину на цьому форумі також представили Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, депутати міської та обласної рад. Крім цього, у засіданні взяли участь іноземні делегації трьох держав - три представництва німецьких міст, одне польське і одне турецьке. Делегацію Туреччини очолив мер Анкари, президент Асоціації міст, нагороджених Призом Європи, Мелих Гекчек. Серед почесних гостей засідання - Генеральний консул Республіки Польща Ян Гранат, Генеральний консул РФ у Харкові Сергій Семенов.

Михайло Добкін привітав усіх присутніх з урочистим відкриттям засідання Президії Асоціації міст, нагороджених Призом Європи, а також подякував гостям за те, що знайшли час і можливість відвідати Харківський регіон.

«Дуже приємно відзначити, що саме Харків - одне з небагатьох міст Європи і єдине в Україні, яке є членом президії Асоціації міст-володарів Призу Європи. Харків, як наукова столиця, як найбільш інтернаціональне місто в Україні, удостоєний нагороди за заслуги у встановленні взаєморозуміння між націями і народами, розвиток ідеї мирної Європи. Переконаний, що такого роду зустрічі послужать можливістю для обміну досвідом та розвитку більш тісних зв'язків між представниками міст Асоціації. А також дозволять харків'янам та гостям міста ближче познайомитися з традиціями та культурою один одного», - сказав Михайло Добкін.

Під час проведення Президії Асоціації міст-володарів Призу Європи учасники шляхом загального обговорення та голосування сформують пакет питань, який буде розглянуто та винесено на голосування під час наступної Генеральної Асамблеї Асоціації міст-володарів Призу Європи.

Довідка. Асоціація була заснована в Удіне (Італія) 25 березня 1984 року. Це добровільне об'єднання всіх міст, які були удостоєні Призу Європи. Її мета полягає у встановленні більш тісних зв'язків між її членами, сприяння обміну інформацією та ініціювання дискусій серед міст-володарів Призу Європи.

Призом нагороджуються міста і муніципалітети, які мають визначні заслуги у встановленні взаєморозуміння між націями і народами й розвитку ідеї мирної Європи. Щороку ПАРЄ нагороджує Призом одне або два міста або муніципалітету.

На сьогоднішній день членами Асоціації є 72 міста.