Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині динамічно ведеться робота з реалізації Державної цільової програми «Шкільний автобус»

На Харківщині динамічно ведеться робота з реалізації Державної цільової програми «Шкільний автобус»

Про це повідомив на засіданні Харківського регіонального Комітету з економічних реформ заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, в 2010-2013 роках придбано 95 шкільних автобусів на суму більше 33,3 млн. грн. З них придбання 73 автобусів профінансовано з коштів державного бюджету, 18 - обласного бюджету, 4 - районних бюджетів. У 2014 році за кошти державного бюджету необхідно замінити 22 шкільні автобуси з великим фізичним зносом і 10 одиниць орендованого транспорту.

«В області динамічно ведеться робота з реалізації заходів, намічених Державною цільовою соціальною програмою «Шкільний автобус». У порівнянні з минулим навчальним роком на 12 одиниць зменшилася кількість орендованого автотранспорту і на 3 одиниці спонсорського. На сьогоднішній день найменше навантаження учнів на одне пасажирське місце в Балаклійському, Печенізькому та Сахновщинському районах (0,9 - 1,4), найгірший показник у Великобурлуцькому, Зміївському та Харківському районах області (2,7 - 3,5)»,- сказав Євген Савін.

Він також підкреслив, що для більш раціонального використання шкільних автобусів відділам освіти РДА області необхідно постійно проводити оптимізацію маршрутів їх руху з урахуванням відстані між населеними пунктами і пасажирського завантаження.