Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На утримання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у 2013 році області було виділено понад 40 млн. грн.

На утримання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у 2013 році області було виділено понад 40 млн. грн.

Про це повідомила в ході прес-туру регіональних ЗМІ в дитячий будинок сімейного типу, який знаходиться в смт Пісочин, начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських. «Утримання дитини у прийомній сім’ї або дитячому будинку сімейного типу забезпечується державою, на ці цілі область отримує субвенцію, на цей рік – 40 млн. 300 тис. грн. Досить велика сума. Вона розподіляється між містами і районами Харківщини згідно з рішенням сесії обласної ради. На дитину до 6 років виплачується 1914 грн. на місяць, від 6 до 18 або 23 років – прожитковий мінімум, 2420 грн. на місяць. Крім цього, прийомні батьки та батьки-вихователі в прийомних сім'ях та дитячих будинках сімейного типу отримують 35% від тієї суми, яка виплачується на дитину. Дохід прийомної сім'ї має становити не менше 1,5 прожиткових мінімумів, в дитячих будинках сімейного типу – не менше 5 прожиткових мінімумів на батьків», – заявила вона.

Також Тетяна Печерських зазначила, що на Харківщині продовжується робота з виконання завдань Президента України щодо розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт. Так, крім оплати за соціальну роботу прийомним батькам відшкодовується пенсійний внесок – ще 33,2% від тієї суми, яку вони отримують в якості соціальної зарплати.