Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині на базі будинків дитини працюють групи медико-соціальної реабілітації

На Харківщині на базі будинків дитини працюють групи медико-соціальної реабілітації

Сьогодні на прес-конференції на тему: «Реалізація в регіоні завдань Глави держави щодо розвитку національного усиновлення та сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, профілактики соціального сирітства» начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації Тетяна Печерських зазначила, що на території Харківській області працюють 27 державних закладів, в яких перебувають діти з особливими потребами.

«На сесії Харківської обласної ради було ухвалено рішення про утворення на базі будинків дитини груп медико-соціальної реабілітації. Вони призначені для тих дітей, що народилися з особливими потребами, які виховуються в сім’ях, і від яких, на щастя, не відмовилися батьки», - зазначила Тетяна Печерських.

Начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації розповіла, що у таких закладах батьків навчають догляду за дитиною і, у разі необхідності, надають психологічну допомогу. Так, на Харківщині працює спеціалізований будинок дитини №1, де ведеться робота як з дітьми, так і з батьками, та Обласний спеціалізований будинок дитини «Зелений гай».