Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Єдиний державний реєстр громадян, що потребують поліпшення житлових умов, повинен бути сформований до 1 жовтня 2013 року

Єдиний державний реєстр громадян, що потребують поліпшення житлових умов, повинен бути сформований до 1 жовтня 2013 року

Про це сьогодні в ході селекторної наради в обласній державній адміністрації повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, головний архітектор області Михайло Рабінович. За його словами, в результаті проведеної інвентаризації квартирного обліку встановлено, що по Харківській області до Єдиного державного реєстру громадян, що потребують поліпшення житлових умов, необхідно внести інформацію по 41,5 тис. осіб. У повному обсязі подані форми Балаклійський, Барвінківським, Богодухівським, Зачепилівським, Коломацьким, Краснокутським, Лозівським, Нововодолазьким, Первомайським, Чугуївським районами, містами Люботин і Первомайський.

«Проте, незважаючи на значущість цього питання, темпи формування Реєстру залишаються низькими. Станом на 25 вересня 2013 року Фондом сприяння молодіжному будівництву прийнято 14 309 форм для внесення інформації до Реєстру, що становить 34,5 %. Менше 30% форм, що підлягають внесенню до Реєстру, занесено в містах Харкові та Чугуєві.

Завдяки роботі, проведеній Департаментом містобудування та архітектури ХОДА та Фондом сприяння молодіжному будівництву, цей процес у м.Харкові вдалося активізувати. У вересні Харківська міськрада подала реєстратору 3986 форм, до цього за 8 місяців - 3 677», - сказав Михайло Рабінович.

Довідка. На сьогоднішній день на квартирному обліку по Харківській області перебуває 53422 осіб. З них 44204 осіб - на квартирному обліку в державному фонді , 9218 - в кооперативному фонді. Близько 3 тисяч черговиків, що перебували на квартирному обліку в державному фонді, в 2013 році знято з обліку, 54 черговика поставлені.