Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Робітники підприємств Харківщини отримали нагороди з нагоди Дня машинобудівника

Робітники підприємств Харківщини отримали нагороди з нагоди Дня машинобудівника

Сьогодні з нагоди професійного свята машинобудівників в Харківській обласній державній адміністрації відбувся урочистий прийом. За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняного машинобудування найкращі працівники підприємств області були відзначені найвищими нагородами області. Почесні грамоти облдержадміністрації і Харківської обласної ради вручили заступник голови ХОДА Андрій Моченков та перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко.

Андрій Моченков передав слова вітання від голови ХОДА Михайла Добкіна та зазначив, що сьогодні частка підприємств Харківської області становить більше 10% всієї продукції галузі в Україні. Це більше половини великих електромашин, дві треті тракторів і 100% українських турбін.

«За підсумками 1 півріччя 2013 року машинобудування області показує стійке 5% зростання. Сьогодні на підприємствах галузі працює 60 тисяч робітників. Якщо говорити про лідерів, то це колектив ДП «Завод «Електроважмаш», який є абсолютним рекордсменом по випуску продукції – понад 1,5 млрд.грн. за підсумками 2012 року – і за рівнем заробітної плати. Новітні, найпотужніші у світі турбіни, понад 1 млн. кіловат, освоїв ВАТ «Турбоатом». ВАТ «Харківський машинобудівний завод «Світло шахтаря» приступив до випуску нового гірського комбайна. ПАТ «Завод «Південкабель» вже цього року почне випускати нову пожежобезпечну продукцію, якої ще не було в Україні. ПАТ «Вовчанський агрегатний завод» і ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД» виробляють нові системи управління для літальних апаратів. ХТЗ готується до випуску нових видів тракторів. Завдяки машинобудівникам Харківська область з упевненістю дивиться в майбутнє нашої громади», - зазначив Андрій Моченков.