Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент наголошує на важливості вдосконалення регуляторної політики для стимулювання інвестиційної діяльності

Президент наголошує на важливості вдосконалення регуляторної політики для стимулювання інвестиційної діяльності

Президент України Віктор Янукович наголошує, що важливою складовою модернізації економіки країни є поліпшення інвестиційного процесу. «Ми зосередилися на удосконаленні механізмів державної регуляторної політики через зменшення втручання держави в діяльність бізнесу, спрощення та вдосконалення існуючих процедур регулювання. Ми розуміємо, що більшість інвесторів представляє сьогодні великий міжнародний бізнес. Це - транснаціональні корпорації, інвестиційні компанії, банки, з якими ми сьогодні співпрацюємо і маємо зобов’язання відносно один одного», - сказав Віктор Янукович під час презентації інвестиційних можливостей України в рамках шостого Світового економічного симпозіуму в Нью-Йорку.

У зв’язку з цим Президент підкреслив, що Україна працює над тим, аби знайти такий формат стосунків, який би повною мірою реалізував принцип державно-приватного партнерства. За словами Віктора Януковича, діалог влади та бізнесу розвивається на всіх рівнях. Зокрема, на найвищому рівні працює Рада вітчизняних та іноземних інвесторів при Президентові України, у якій широко представлені американські компанії («Майкросо̀фт», «МакДо̀нальдс», «Ернст енд Янг», «Прайсвотерхаузку̀перс», «Ка̀ргілл», Американська торговельна палата в Україні).

«Діяльність Ради спрямована на стимулювання інвестиційної діяльності в Україні з урахуванням передового вітчизняного та іноземного досвіду у сфері залучення інвестицій. В листопаді в Києві відбудеться її чергове третє засідання. Нами було визначено ключові пріоритетні сфери економіки, які є привабливими для інвестицій», - підкреслив Президент.

За його словами, такими сферами є, передусім, енергетика як традиційна, так і альтернативна, інфраструктура та сільське господарство. «У цих галузях Україна є глобальним гравцем та відіграє значну роль у світовій економіці», - зазначив Віктор Янукович.

Президент підкреслив, що на кожному з цих напрямів започатковано реалізацію масштабних національних проектів. «Це проекти, які мають особливу підтримку з боку держави. І це саме ті проекти, які можуть становити практичний інтерес для ваших інвестицій», - сказав він.