Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Восени на строкову військову службу буде призвано 450 мешканців області

Восени на строкову військову службу буде призвано 450 мешканців області

Як повідомив у ході відеоконференції на тему: «Попередні підсумки проведення у 2013 р. заходів бойової підготовки військ, підготовка до осіннього призову до лав Збройних Сил України» військовий комісар Харківської області Олексій Середа, восени на строкову військову службу буде призвано 450 мешканців області. «450 осіб ми призиваємо, з них 232 в Збройні сили, 218 в інші військові формування. На контракт у нас призвано 187 осіб, всього в плані 611 осіб. На сьогодні у Збройних силах майже 60% сержантських і рядових посад зайняті контрактниками, 40% - строкової службою», - розповів Олексій Середа.

Як повідомив начальник Головного управління оборонної та мобілізаційної роботи Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Володимир Аскаров, з 1 жовтня розпочнуть роботу призовні комісії.

«Останній призов громадян України на строкову військову службу проходитиме зі зменшення кількості призовників на 2,5 тис. осіб. Це зменшення пов’язано з реформуванням Збройних Сил України та переходом їх на комплектування військовослужбовцями за контрактом. Протягом жовтня-листопада буде призвано 10800 юнаків, в тому числі, 5 тис. - до Збройних Сил України, 4800 - внутрішніх військ, 1000 - Державної спеціальної служби транспорту», - повідомив він.