Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін відкрив реконструйовану будівлю бібліотеки в сел. Високий

Михайло Добкін відкрив реконструйовану будівлю бібліотеки в сел. Високий

Сьогодні в сел. Високий було відкрито відновлену після пожежі будівлю бібліотеки-філії №1. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін. «Ініціатива громади - це локомотив вирішення всіх проблем. Громада сама повинна визначати, що їй необхідно. Наприклад, громада селища Високий вирішила, що їм потрібна нова будівля для бібліотеки. Було декілька звернень до влади районного та обласного рівня. Минув час, і ми це питання вирішили. Сьогодні я бачив, що дуже багато діток і дорослих були раді цій події. Тому що для них це можливість культурного дозвілля, можливість отримати більше книг для читання, а значить, урізноманітнити своє життя і розширити свій кругозір», - сказав Михайло Добкін.

Губернатор оглянув нове приміщення, побажав дітям читати якомога більше та передав у бібліотечний фонд набір книг: дитячі книги, енциклопедії, пізнавальна література, романи, словники, книги з кулінарії та ін. Також бібліотека отримала в подарунок набір книг від Департаменту масових комунікацій ХОДА.

25 серпня 2001 року в будівлі сталася пожежа, і робота бібліотеки стала неможливою. Тоді Височанська селищний рада вирішила тимчасово розмістити бібліотеку-філіал №1 в приміщенні дитячого садка з окремим входом. Тоді вільні площі дозволяли це зробити - установу відвідувало досить мало дітей. Рік тому, коли виникла необхідність у нових місцях в дитячих садках, було вирішено відновити будівлю бібліотеки.

Ремонт будівлі був проведений силами району за підтримки мецената Алли Миколаївни Добкіної. Загальна сума капітального ремонту з поповненням матеріально-технічної бази та благоустроєм становить 434,131 тис. грн.

Було відновлено освітлення, опалення, комунікації. У відновленому після пожежі приміщенні є читальна зала, абонемент, дитячий відділ. Книжковий фонд бібліотеки налічує більше 23 тисяч книг. Оскільки в сел. Високий мешкає близько 13 тисяч людей, тут діє ще одна бібліотека - філія №10.