Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Організація влади та територіальний устрій країни мають бути такими, щоб людина не відчувала себе зайвою у низці державних установ. Михайло Добкін

Організація влади та територіальний устрій країни мають бути такими, щоб людина не відчувала себе зайвою у низці державних установ. Михайло Добкін

Сьогодні в Богодухівському районі відбулася виїзна нарада з питання реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. У заході взяли участь голова ХОДА Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, перший заступник голови обласної ради Олена Олешко та голова Богодухівської РДА Володимир Бєлий. «Ми всі вимагаємо, щоб наше життя, починаючи з бюджету, наповнювалося знизу. Спочатку потреби маленького населеного пункту, потім району, обласного центру та країни. Я об'їздив всі райони Харківської області, спілкувався з великою кількістю людей, і ніхто мені не сказав, що потрібно залишати все як є. Тому я вважаю, що територіальний устрій нашої країни вимагає серйозних змін. Але якщо це робити зверху, починаючи від Києва, а потім – обласних центрів, то система буде збудована не оптимально. Тому має бути така організація влади та територіальний устрій в нашій країні, щоб людина не відчувала себе зайвою у низці державних установ», – сказав Михайло Добкін.

За його словами, було багато спроб змінити територіальний устрій і взаємини усередині регіону. Але вони не увінчалися успіхом тільки тому, що ніколи не підтримувалися тими, для кого це робилося, тобто – територіальною громадою.

«Тому останній варіант, який сьогодні активно обговорюється в країні, пропонує застосувати новий підхід до низки змін, які приведуть до реформування органів місцевого самоврядування та організації влади на місцях. Це ініціатива знизу, це сприйняття, розуміння та активна участь активу населення району, області та в цілому країни», – підбив підсумок голова ХОДА.