Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін привітав жителів Зачепилівського району з 70-річчям визволення району від німецько-фашистських загарбників та Днем селища

Михайло Добкін привітав жителів Зачепилівського району з 70-річчям визволення району від німецько-фашистських загарбників та Днем селища

На виконання завдання Президента України про збереження традиції шанобливого ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни і пам'яті про Велику Перемогу на Харківщині завершила свою ходу Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України». Сьогодні у рамках робочої поїздки до Зачепилівського району області голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав мешканців з 70-річчям визволення району від фашистських загарбників і Днем селища. Він побажав міцного здоров'я ветеранам та привітав молодь з тим, що їм пощастило спостерігати за життям тих, хто для наступних поколінь буде відомий тільки за фото, фільмам і розповідям.

«Дуже символічно, що на цій площі присутні і ветерани, і підростаюче покоління. Саме завдяки тому, що нас свого часу вчили поважати ратний подвиг радянського солдата, який звільнив не тільки Україну, Радянський Союз, а й Європу від фашизму, ми змогли зберегти у своїх серцях глибоку повагу до тих подій, а головне до людей, які кували Перемогу. Присутність тут молоді вселяє оптимізм, що скільки б років не пройшло, ніколи не перерветься той ланцюжок, який з покоління в покоління єднає нащадків і славні подвиги тих, хто ціною свого життя здобував свободу для своєї землі», - сказав Михайло Добкін.

Також в урочистостях взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, голова Зачепилівської районної державної адміністрації Лідія Кобильска.

Довідка. Всеукраїнська естафета пам'яті «Слава визволителям України» розпочалася в грудні 2012 року - через 70 років після того, як були звільнені перші населені пункти в Луганській області. Офіційний старт їй був даний 14 лютого у Луганську, у день визволення міста. Вона завершиться 28 жовтня 2013 року на західному кордоні України, на території Закарпаття. Там символи Перемоги передадуть в суміжні держави.

На Харківщині Всеукраїнська естафета стартувала 1 лютого 2013 року в Борівському районі і триватиме до 19 вересня - дня остаточного визволення Харківської області. У проведенні естафети беруть участь члени 43 міських і районних ветеранських організацій, 1456 первинних ветеранських організацій Харківської області.