Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін запросив бразильських кінематографістів на кінофестиваль «Харьковская сирень»

Михайло Добкін запросив бразильських кінематографістів на кінофестиваль «Харьковская сирень»

Сьогодні під час зустрічі з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні пан Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло зазначив, що його країну дуже цікавить співпраця у сфері культури. «Вчора відкрився перший фестиваль бразильського кіно в Харкові, він дуже важливий для нашого культурного співробітництва. Я думаю, що наступного року відбудеться ще один такий фестиваль. Також у нас є ідея провести справжній бразильський карнавал у різних містах України», – зазначив Посол.

Зі свого боку Михайло Добкін підкреслив, що Харків і Бразилія мають цілий ряд можливостей для культурної співпраці. «Проведення фестивалю бразильського кіно – це яскрава можливість продемонструвати особливості не тільки національного кінематографа, а й деякі особливості душі, які талановиті режисери та актори вміють втілювати, знімаючи ігрове або альтернативне кіно.

Користуючись нагодою, хочу запросити бразильських кінематографістів для участі на традиційний травневий кінофестиваль «Харьковская сирень» , який проходитиме в наступному році. Це фестиваль короткометражного кіно, який сьогодні професіоналами оцінюється як захід високого рівня, де дуже вимогливе журі і дуже високий конкурсний відбір по всіх номінаціях», – заявив губернатор.