Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громада має нести відповідальність за розвиток тієї території, на якій вона проживає. Михайло Добкін

Громада має нести відповідальність за розвиток тієї території, на якій вона проживає. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, тепер у рейтингову оцінку районів області включені результати роботи із залучення міжнародної технічної допомоги.

«Ряд міжнародних неурядових організацій надає технічну фінансову допомогу за різними напрямками тим державам, яким ця допомога потрібна. Ряд програм спрямований на стимулювання відповідальності самої громади за розвиток тієї території, на якій проживають люди. У нас занадто довго формували менталітет, що держава все зробить. Сьогодні необхідно виховувати інше ставлення – співпричетність людини як індивідуума до проблем громади, в якій вона живе, і дбайливе відношення до всього, що знаходиться на тій території, де розташовується її громада. Ми можемо скільки завгодно замінювати ліфти, але якщо там будуть палити кнопки і красти обладнання, то ні в якої держави не вистачить грошей для утримання ліфтового господарства. Так само за кожним напрямком. Тому коли міжнародна технічна допомога передбачає часткове фінансування тієї чи іншої проблеми з боку міжнародної організації, з боку районного, міського чи обласного бюджетів, а також з боку громади, то це, в першу чергу, спрямоване на те, що людина, витративши на щось свої особисті гроші, буде до цього більш дбайливо ставитися», - сказав Михайло Добкін.

Також він додав, що зараз проводиться роз'яснювальна робота з усіма районами області для того, щоб на місцях люди знали де можна отримати всю необхідну інформацію, як саме потрібно оформляти документи і т.д.