Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На фестиваль «Печенізьке поле» цього року завітало понад 120 тисяч гостей

На фестиваль «Печенізьке поле» цього року завітало понад 120 тисяч гостей

За даними Департаменту культури і туризму, цього року ХІІ етнофестиваль «Печенізьке поле», який відбувся на березі Печенізького водосховища, зібрав понад 120 тисяч гостей. У цьому році для них була організована робота різноманітних майданчиків з цікавими програмами: «Традиції Слобожанщини», «Місто майстрів», «Сувенірна лавка», «Етнокараоке», «Земля смачної каші», «Народні усмішки», «Повітряні перехрестя», Диво-схил «Веселка Слобожанських казок», «Зоогородок» тощо.

Також на фестиваль приїхало понад 130 майстрів з Харківської, Полтавської, Донецької областей та Західної України, які представили свої роботи на «Ярмарку майстрів». Учасники ярмарку представили розмаїття своїх робіт: вишиванки, народні ляльки, керамічні вироби, вироби з дерева, лози, рогозу, соломки, скла та металу. Гості Фестивалю змогли не тільки ознайомитися з роботами майстрів, але й придбати на згадку про фестиваль предмети народної творчості.

На п’яти майданчиках «Міста Майстрів» народні умільці з Харкова та області знайомили гостей Фестивалю з секретами своєї майстерності. Відвідувачі стали учасниками робочого процесу в імпровізованих майстернях «Різьб’яра», «Кузні», «Гончарної майстерні», «Майстерні з лозоплетіння» та «Ткацтва».