Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківському національному університеті внутрішніх справ відкрито скульптурну композицію «Випускник університету»

В Харківському національному університеті внутрішніх справ відкрито скульптурну композицію «Випускник університету»

Міністр внутрішніх справ України, генерал внутрішньої служби Віталій Захарченко та голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін сьогодні взяли участь в церемонії відкриття скульптурної композиції «Випускник університету» на території Харківського національного університету внутрішніх справ. «Сьогодні особливий в житті ХНУВС. Курсанти першого курсу склали присягу працівника органів внутрішніх справ, а на честь випускників відкрито скульптурну композицію. Вона має не тільки культурне, але й історичне значення: вона об'єднає навколо себе курсантів різних поколінь», - зазначив Віталій Захарченко.

Як зазначив ректор ХНУВС Сергій Гусаров, існували декілька ідей щодо цього пам’ятника, але було вирішено увіковічнити саме образ випускника навчального закладу, оскільки саме курсант є центральною фігурою університету. Надалі біля пам'ятника планується проводити різні заходи, зокрема, вшановувати переможців наукових і творчих конкурсів, спортивних змагань, вручати нагороди й погони, проводити інструктаж нарядів міліції та інші.

Автором скульптурної композиції став харківський скульптор, народний художник України Сейфаддін Гурбанов. Композиція складається з Прапору України та Конституції України, до яких торкається центральна фігура – випускник. Також на монументі зображено емблема ХНУВС та напис «Служу українському народові».

«Ми хочемо, щоб кожен випускник ототожнював себе з цим образом, який втілює всі найкращі риси нашого випускника: прагнення служити народу, енергію, розум, знання. Ця скульптурна композиція буде своєрідним символом зв’язку випускників з університетом», – підкреслив Сергій Гусаров.