Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Детлефом Вольтером

Михайло Добкін зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Детлефом Вольтером

Сьогодні голова Харківської ОДА Михайло Добкін зустрівся з Генеральним консулом Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Детлефом Вольтером. Також на зустрічі були присутні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. У ході зустрічі обговорювалися питання економічного, гуманітарного та культурного співробітництва між Харківською областю та Федеративною Республікою Німеччини. За словами Михайла Добкіна, налагоджуючи економічні зв'язки, неможливо не говорити про гуманітарну сферу. Для Харківської області важливим є обмін творчими колективами. Це дає можливість реалізувати себе або більш глибоко розкритися творчим людям за межами України.

«Я абсолютно впевнений, що попереду нас очікує цікава, плідна робота. Найголовніше наше завдання - створити умови для тих людей, яким ми можемо допомогти. Ми завжди відкриті для співпраці, ми завжди відкриті для допомоги. Ми готові брати участь і в заздалегідь організованих заходах,і, якщо раптом потрібно екстрене втручання або участь, ми також готові це робити», - сказав він.

У свою чергу, Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина Детлеф Вольтер зазначив, що співпраця між Німеччиною і Харківською областю має великий потенціал.

«Харківщина є однією з найбільш розвинених індустріальних областей. Тут сконцентрована велика кількість промислових підприємств. При цьому Харків по праву зберігає за собою звання наукового та культурного центру країни. Місто динамічно розвивається, підтримує стійкі зв'язки з іншими містами Європи, на міжнародній арені заявляє про себе як про важливе європейське місто. Також спостерігається інтенсивне і динамічне співробітництво між підприємствами. Я назву тільки один приклад, це центр енергоефективності та альтернативної енергії. Це, я впевнений, теж може дати свій внесок в глобальному масштабі щодо захисту клімату» , - повідомив консул .