Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині налагоджено тісний контакт між владою і бізнесом. Михайло Добкін

На Харківщині налагоджено тісний контакт між владою і бізнесом. Михайло Добкін

Сьогодні відбулася зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та голови Харківської обласної ради Сергія Чернова з президентом Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» Валентиною Арбузовою. «Зараз дуже складний час не тільки для нашої країни, непроста економічна ситуація склалася в усьому світі. Тому надання допомоги платникам податків, які наповнюють бюджети всіх рівнів, - один з головних напрямків, якими ми сьогодні займаємося. Іноді доводиться працювати в ручному режимі, іноді вдається за допомогою Кабінету Міністрів і територіальних підрозділів центральних органів влади у Харківській області вибудувати діючу систему. На Харківщині тісний контакт між владою і бізнесом. І ми готові до співпраці з тією представницькою організацією, яку ви очолюєте» , - підкреслив у своєму вітальному слові Михайло Добкін.

Валентина Арбузова зазначила, що Асоціація платників податків України щодня і щогодини працює з органами влади. Підписано Меморандуми про спільну роботу та затверджено план спільних дій.

«В Асоціацію надходять запитання від бізнесу. Не секрет, що головне наше завдання - це захист інтересів добросовісного бізнесу, який створює робочі місця і платить податки в бюджет. Цих питань дуже багато. Ми їх систематизуємо, подаємо до Міністерства доходів і зборів та законодавчих органів, де ці матеріали розглядаються. Представники Асоціації беруть участь у засіданнях комісій, і за нашої участі вже було ухвалено низку документів. Головне – потрібно завоювати довіру бізнесу, щоб підприємці не боялися розкривати ті проблеми, які є в економіці, і щоб проблеми вирішувалися. Зрозуміло, що у нас не вийде змінити все відразу, але поступово ми будемо займатися цими питаннями», - додала вона.

Довідка. Всеукраїнська громадська організація «Асоціація платників податків України» здійснює свою діяльність уже протягом 15 років. Метою створення Асоціації є захист прав та законних інтересів платників, представництво інтересів членів Асоціацій на національному, галузевому та місцевому рівнях, а також сприяння створенню в Україні умов для становлення та пріоритетного розвитку національного підприємництва.

20 травня 1999 року створено Територіальне відділення Асоціації платників податків України в Харківській області. Відділення Асоціації активно бере участь у економічному та суспільно-політичному житті краю. На обліку в Територіальному відділенні АППУ в Харківській області перебуває більше 130 членів. Серед найбільш відомих членів ТВ АППУ в Харківській області: ЗАТ «Південкабель», АТ «Регіон-Банк», АТЗТ "Куряжський домобудівельний комплекс", Приватне сільськогосподарське підприємство ім. Фрунзе.