Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Успішна робота з розвідки нетрадиційного газу зможе змінити Україну

Успішна робота з розвідки нетрадиційного газу зможе змінити Україну

Про це повідомив в ході пленарного засідання «Харківщина - лідер інвестиційної привабливості та рейтингу конкурентоспроможності регіонів України» в рамках V Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!» віце-президент компанії «Шелл» із зв'язків з державними органами влади у світі Шон Руні. За його словами, в жовтні 2012 року на території Харківської області було розпочато буріння першої свердловини з метою розвідки газу ущільнених піщаників. Незабаром планується почати буріння другої свердловини.

«Природний газ дуже важливий для економіки України. Обсяг газовидобування падає. Зараз дуже серйозне питання - пошук нових джерел газу. Газ вирішить основні проблеми України і потреби в енергії. Україна має значний потенціал видобутку нетрадиційного газу. Якщо роботи з розвідки будуть успішними, нетрадиційний газ зможе змінити Україну. Розвиток видобутку нетрадиційного газу в Україні сприятиме створенню нових робочих місць , надасть доступні енергоносії промисловим підприємствам і домашнім господарствам», - повідомив Шон Руні.

Він подякував керівництву області за хороше робоче ставлення і максимальну підтримку представників компанії. Шон Руні відзначив роботу офіційних осіб з компанією Шелл» в Україні, їх високий рівень професіоналізму та відповідальності.