Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання Європейської інтеграції є основним пріоритетом державної політики України

Питання Європейської інтеграції є основним пріоритетом державної політики України

Про це сказав під час відеоконференції на тему «Стан виконання домовленостей між Україною та ЄС в контексті підготовки до підписання Угоди про асоціацію. Безвізовий діалог з ЄС» заступник Міністра закордонних справ України Андрій Олефіров. За його словами, після підписання Угоди обома сторонами та після її ратифікації Верховною Радою України та Європейським парламентом впродовж півроку можна вийти на тимчасове застосування Угоди про асоціацію у частині, що стосується зони вільної торгівлі (ЗВТ).

«Основні переваги для України від створення зони вільної торгівлі - це спрощення доступу вітчизняних експортерів до ринку ЄС, що сприятиме наповненню бюджету нашої держави; покращення інвестиційного клімату, надходження прямих іноземних інвестицій; усунення наявних митних тарифів та нормативно-правових бар’єрів; стимулювання інноваційного розвитку вітчизняної промисловості.

Такий тип ЗВТ вперше укладається Європейським союзом з третьою країною. Ключовою відмінністю цієї угоди від інших є те, що її дія поширюється не тільки на товари, а й на сектор послуг, також частково лібералізується рух робочої сили», - сказав Андрій Олефіров.