Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2014 році з території України буде вивезено весь меланж

У 2014 році з території України буде вивезено весь меланж

Про це повідомив в ході брифінгу на складі ракетного палива Сухопутних військ в смт Шевченкове помічник Міністра оборони України Олександр Коротаєв. «У рамках реалізації спільного проекту України з ОБСЄ проводиться робота з вивезення меланжу з території України та його утилізації. Всі роботи йдуть за планом. Сьогодні була відправлена остання партія меланжу зі складу ракетного пального Сухопутних військ у смт Шевченкове. Це 5-й з 6 об'єктів на території України, тут зберігалося близько 5 тис. тонн меланжу. На даний момент з 16 тис. тонн меланжу вивезено 13,5 тис. тонн. У рамках реалізації цієї спільної програми до 1 кварталу 2014 року ми плануємо вивести весь меланж з території України», - зазначив Олександр Коротаєв.

Довідка. Фінансову сторону забезпечення даного довгострокового проекту, який на території Україні розпочато у 2009 році, повністю узяли країни, серед яких: Данія, Іспанія, Німеччина, Норвегія, Польща, Угорщина, Фінляндія, Чехія, Швеція та США.

Після вивезення меланжу з Харківщини, роботи з утилізації за проектом «Україна - ОБСЄ» продовжаться у Одеській області, де залишилися останні в Україні майже 2,5 тис. тонн надлишкового компоненту ракетного палива меланж.

Теги