Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Коробочкинський НВК – яскравий приклад модернізації системи освіти на Харківщині

Коробочкинський НВК – яскравий приклад модернізації системи освіти на Харківщині

Сьогодні відбувся прес-тур представників засобів масової інформації до нової школи Коробочкинського навчально-виховного комплексу Чугуївського району області, яка була побудована в рамках реалізації завдання Президента України Віктора Януковича щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року.

«Стара Коробочкинська школа розташовувалася у будівлях, які були пам’ятками архітектури. Тому реконструювати їх не можна було. Тому у школі не було ні актової, ні спортивної зал, ні їдальні. Були тільки приміщення, де проходили навчальні заняття. Туалет був на вулиці. Більш того, оскільки не було їдальні, дітям готувалася їжа у дитячому садочку, який знаходиться на відстані 500 м від будівлі школи. Поряд розташовувалася стара будівля сільського клубу, яку, завдяки злагодженій співпраці обласного керівництва та Уряду було вирішено реконструювати під нову школу. Буквально за рік були виконані усі роботи, і сьогодні ми маємо чудову школу, в якій є актова зала, спортивна зала, їдальня на 80 посадкових місць. Крім цього, у будівлі школи є внутрішні туалети у достатній кількості, роздягальні з душовими, є гаряча вода, каналізація. Тобто виконанні дуже масштабні роботи», - сказав заступник голови Чугуївської райдержадміністрації В’ячеслав Коростильов.

Довідка. Нова школа розташована в реконструйованому приміщені колишнього будинку культури, розташованого поруч із старими будівлями НВК. В ході реконструкції проведено облаштування фасаду будівлі, ремонт покрівлі, заміну вікон, ремонт їдальні, туалетів, спортивної та актової зал, електромонтажні та загальнобудівельні роботи в приміщеннях, благоустрій території. В новій будівлі розміщені 11 класів, їдальня, спортивна зала з роздягальнями і душем, актова зала на 400 місць, бібліотека.

Раніше школа в с. Коробочкине була розташована в 3-х будівлях, 2 з яких 1853 та 1817 років забудови, були відсутні спортивна та актова зали, їдальня, а також теплі туалети.

У Коробочкинському НВК навчається 303 учня, з них учнів 1-4 класів – 109, 5-9 класів – 153, 10-11 класів – 40 учнів. Випускників 9 класів – 41 учень. Педагогічний колектив нараховує 33 педагоги, з них 29 мають вищу освіту. Вищу кваліфікаційну категорію мають 15 осіб, І кваліфікаційну категорію – 11, ІІ кваліфікаційну категорію – 2, категорію «спеціаліст» – 5. У навчально-виховному комплексі працює 6 гуртків, 1 секція від дитячо-юнацької спортивної школи.