Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна державна адміністрація висловлює співчуття

Обласна державна адміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом сприйняла звістку про смерть ректора Харківського національного університету радіоелектроніки, Почесного громадянина міста Харкова Михайла Бондаренка, який помер 1 вересня на 69-му році життя, і висловлює глибокі співчуття його рідним і близьким.

Михайло Бондаренко вніс неоціненний внесок у розвиток освіти в сферах інформатики та IT -технологій. У цей скорботний час ми поділяємо біль втрати з усіма, хто знав і поважав Михайла Федоровича. Світла пам'ять про нього залишиться в серцях рідних, близьких, колег.

Довідка. Професор Михайло Федорович Бондаренко - відомий вчений у галузі інформатики і штучного інтелекту. Зробив вагомий внесок у розробку теорії інтелекту, розпізнавання мови, будови інформаційних систем. Більше 40 років він займався розробкою теорії та принципів побудови мозкоподібних ЕОМ з реляційними мережами, дія яких заснована на біонічних принципах. Наукова школа цієї проблематики визнана науковим співтовариством як одна з перспективних шкіл світу. Також під його науково - методичним та адміністративним керівництвом здійснювався дуже важливий для Харкова науково - технічний проект «Утилізація мулових осадів стічних вод і виробництво на їх основі альтернативного біопалива».

Михайло Бондаренко був членом-кореспондентом НАН України; академіком Академії наук вищої школи України; президентом Міжнародної академії наук прикладної радіоелектроніки. Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки , Заслужений діяч науки і техніки України; нагороджений орденами «За заслуги» ІІ і ІІІ ступеня, Почесною грамотою Верховної Ради України. Автор понад 350 наукових робіт, у тому числі понад 20 монографій і підручників, 15 авторських свідоцтв і патентів.