Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові стартували Дні в'єтнамської культури

У Харкові стартували Дні в'єтнамської культури

У Харкові відкрили фотовиставку і тиждень документальних фільмів «В'єтнам - рандеву світу-2013» з нагоди 68-ї річниці проголошення Незалежності Соціалістичної Республіки В'єтнам. На урочистому відкритті були присутні заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Денис Ткачов, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки В'єтнам в Україні Хо Дак Мінь Нгует, представники дипломатичних представництв міста, ветерани війни у В'єтнамі.

За словами Дениса Ткачова, між Харківською областю та Соціалістичною Республікою В'єтнам встановлені досить теплі та конструктивні взаємини.

«Харківський регіон є місцем компактного проживання найбільшої діаспори представників Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні, і ми, харків'яни, пишаємося і цінуємо це. Дуже активно просуваємо і розвиваємо не тільки культурні та соціальні відносини, а й бізнес-відносини завдяки тому, що в Харкові діє унікальна структура - центр сприяння торгівлі» , - повідомив Денис Ткачов.

У свою чергу Посол В'єтнаму в Україні Хо Дак Мінь Нгует зазначила, що нещодавно В'єтнам і Україна відзначили 20-річчя встановлення дипломатичних відносин, і сьогоднішній захід свідчить про важливе значення Харкова у співпраці двох держав і народів.

«Україно-в'єтнамські відносини в 2013 році продовжують активно розвиватися у всіх областях: політичній, торговельно-економічній, культурній, освітній, туристичній, військово-технічній і т.д. Також активно розвивається співробітництво між регіонами двох країн. Фотовиставка і тиждень документальних фільмів «В'єтнам - рандеву світу-2013» є яскравим прикладом зацікавленості і бажанням в'єтнамської сторони у подальшому зміцненні співпраці, культурних обмінів, просуванні іміджу та розвитку туризму. Я впевнена, що українці отримають нову інформацію про В'єтнам, відвідавши виставку і тиждень в'єтнамських документальних фільмів», - повідомила посол.