Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мета проведення Всеукраїнського Шевченківського уроку - виховання патріотичного духу у молодого покоління

Мета проведення Всеукраїнського Шевченківського уроку - виховання патріотичного духу у молодого покоління

2 вересня 2013 року згідно з розпорядженням Президента України в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка для учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів країни відбудеться Всеукраїнський телевізійний Шевченківський урок, який транслюватиметься в ефірі Першого національного каналу. Під час заняття будуть використані архівні документи, відеосюжети, ілюстративні матеріали про життя і творчість Великого Кобзаря.

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, проведення таких заходів як Всеукраїнський телевізійний Шевченківський урок, дуже важливо для формування патріотичного духу молодого покоління.

«Нинішні школярі народилися на території незалежної країни. Дуже важливо виховати у молодого покоління патріотичний дух. А щоб вони були справжніми патріотами своєї країни, вони повинні знати історію і культуру України. Держава і облдержадміністрація роблять дуже багато для того, щоб виховувати патріотичний дух у молодого покоління. Ми проводимо велику кількість виставок, фестивалів, де завжди присутній елемент української самобутності. Тарас Шевченко є тим апологетом української культури, про який знає весь світ. Всі розуміють - Шевченко - це Україна. Президент країни Віктор Янукович видав розпорядження, згідно з яким першим уроком у всіх школах нашої країни буде Всеукраїнський телевізійний Шевченківський урок. На Харківщині у всіх шкіл є технічні можливості для проведення такого уроку. Звісно, перед переглядом вчителі проведуть певний екскурс, особливо для учнів молодших класів, про те, хто такий Тарас Григорович Шевченко, і який він зробив внесок у розвиток української культури», - сказав Євген Савін.