Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін привітав Олену Шингарьову з перемогою в турнірі з тенісу «Кубок Губернатора»

Михайло Добкін привітав Олену Шингарьову з перемогою в турнірі з тенісу «Кубок Губернатора»

Сьогодні перед початком пленарного засідання сесії Харківської обласної ради голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав переможницю турніру з тенісу «Кубок Губернатора», харків’янку Олену Шингарьову.

«Я хочу привітати людину, яка своїм життєвим прикладом демонструє мужність, наполегливість і силу духу. Нещодавно у нас відбувся турнір з тенісу під назвою «Кубок Губернатора». Ці змагання включені в офіційний календар Міжнародної федерації тенісу. Ми давно звикли до перемог наших спортсменів на всіляких змаганнях. І, напевно, ця подія так би й залишилася рядовою, якби не одне але. Цей тенісний турнір організований спеціально для людей з обмеженими фізичними можливостями, для тих людей, які пересуваються на інвалідних візках. Мені дуже приємно, що на турнір приїхали учасники з багатьох держав. У жіночому одиночному турнірі перемогла наша землячка - Олена Шингарьова. Я вітаю Олену з цією високою перемогою. Ця перемога, швидше за все, для всіх нас. Це перемога над неможливим. Я сподіваюся, що в міжнародних турнірах, де вона виступатиме вже за межами нашої країни, гімн і державний прапор України ще не раз будуть підніматися на честь її перемоги», - сказав Михайло Добкін.

Довідка. C 23 по 25 серпня в Харкові відбувся традиційний турнір з тенісу «Кубок Губернатора». Змагання включені в офіційний календар Міжнародної федерації тенісу (ITF ) і мають статус ITF Futures. Це професійний турнір, в якому гравці борються не тільки за місця, але і за рейтингові очки світової рейтингової системи. У турнірі взяли участь гравці з 7-ми країн світу: Іраку, Литви, Молдови, Румунії, Росії, Туреччини та України. Для участі у змаганнях заявився 31 гравець. У тому числі, 23 чоловіки та 8 жінок. Чоловічу сітку вперше в історії змагань довелося розділити на дві. В обох сітках першість здобули спортсмени Іраку. В основній - один з кращих юніорів світу (№6 юніорського рейтингу) Хуссейн Хел. У фіналі він переграв співвітчизника - Мохамеда Хамдана. Кращий з українців - Ігор Драпаковський поступився в першому раунді основної сітки і в другому раунді втішного турніру. У другій сітці переміг Ахмед Аріф. Юний українець Сергій Загорулько пройшов перший раунд, але поступився у півфіналі майбутньому переможцю.

У жіночому турнірі стартували 4 українки. 17-річна Віра Антонова поступилася на старті росіянці Олені Боженовій. Ольга Подпружнікова в першому матчі програла майбутній фіналістці Євгенії Короткіній. А Олена Грабовська поступилася харків'янці Олені Шингарьовій. У півфіналі краща українська тенісистка-візочниця переграла Зайнаб Кадхім з Іраку, а у фіналі Короткіну. Таким чином Олена Шингарьова вперше виграла харківський турнір, заробила 45 рейтингових очок і піднялася в рейтингу на 9 позицій. У таблиці станом на 26 серпня харків'янка посідає 66-у позицію в одиночному і 30-у в парному рейтингах.