Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цикл виставок «Незабуті імена» заново вписує в історію Харківщини імена талановитих художників

Цикл виставок «Незабуті імена» заново вписує в історію Харківщини імена талановитих художників

Таку думку висловив сьогодні в ході відкриття виставки харківського художника Євдокима Волошинова голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Виставка проводиться з ініціативи та за підтримки губернатора Харківщини в рамках циклу «Незабуті імена земляків». «У Харкові є добра традиція: ми домовлялися з людьми, які професійно займаються мистецтвом, про створення низки виставок харківських художників «Забуті імена». Але потім ми вирішили, що буде абсолютно несправедливо так їх назвати, бо ці імена не забуті, вони відомі людям, які професійно займаються історією живопису, колекціонерам, музейним працівникам. У той же час, для широкої публіки ці імена поки «terra inсognita». Для відновлення історичної справедливості ми вирішили щороку заново відкривати ім'я людини, яка в буквальному і переносному сенсі вписала своє прізвище в історію нашого міста, але через ряд обставин не стала такою відомою, як Васильківський, Беркос, Ткаченко або Рєпін», – заявив Михайло Добкін.

На його думку, харківський художник, фотограф і педагог Євдоким Волошинов – талановита людина, яка не сходила з одного разу обраного шляху, не змінюючи його на догоду віянням моди або в силу віку. Всі його роботи характеризуються позачасовим періодом. Це відома для Харкова людина, з чиєю творчістю тепер зможуть познайомитися набагато більше жителів Слобожанщини.

«Я абсолютно впевнений, що такі заходи корисні для територіальної громади, громадськості та всієї країни. Вони допомагають нам, заглянувши глибоко в наші корені, зрозуміти, наскільки ми талановитий і цікавий народ», – підкреслив губернатор.