Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Введено в обіг поштову марку «Євдоким Волошинов "Гарбузи"»

Введено в обіг поштову марку «Євдоким Волошинов "Гарбузи"»

Сьогодні в Харківському художньому музеї в ході відкриття виставки, присвяченої життю і творчості харківського художника, фотографа і педагога Євдокима Волошинова, відбулося спецпогашення поштової марки №1288 «Євдоким Волошинов "Гарбузи"». Його провели голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан та нащадки художника. З 24 серпня марка вводиться в обіг та вважається дійсною для оплати послуг поштового зв'язку в усіх відділеннях поштового зв'язку України.

«Я хочу висловити величезну подяку «Укрпошті», яка пішла на безпрецедентний крок: вже в розпал бюджетного року, коли всі плани давно зверстані і ми давно запізнилися з нашим зверненням, «Укрпошта» в особі колишнього і нинішнього керівників знайшла можливість зробити так, що філателісти України зможуть розділити одну радість з любителями живопису: з'явиться повноцінна всеукраїнська марка в пам'ять про роботи тієї людини, яка сьогодні незримо з нами присутня», – заявив Михайло Добкін. 

На марці зображено один із натюрмортів художника – гарбузи. Номінал марки – 2,00 грн., формат – 40х28 мм. Перфорація гребінчаста – 14:14 1/4. Кількість марок в аркуші – 12 (3х4). Тираж марки – 190 000 примірників. Художник штемпелів для гасіння марки – Олександр Сталмокас. Марку надруковано на ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» з виготовлення цінних паперів».