Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У художньому музеї відкрито виставку харківського художника Євдокима Волошинова

У художньому музеї відкрито виставку харківського художника Євдокима Волошинова

Сьогодні в Харківському художньому музеї в циклі «Незабуті імена земляків» стартував виставковий проект, присвячений життю і творчості харківського художника, фотографа і педагога Євдокима Волошинова (1823/24 – 1913 рр.). Виставка проводиться з ініціативи та за підтримки голови Харківської ОДА Михайла Добкіна і приурочена до 190-річчя з дня народження художника. В урочистому відкритті виставки взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій, заступник голови ХОДА Євген Савін, перший заступник голови облради Олена Олешко, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, Генеральний консул РФ в Харкові Сергій Семенов, директор Харківського художнього музею Валентина Мизгіна і прямі нащадки Євдокима Волошинова.

«Сьогодні в залах нашого художнього музею ми можемо бачити роботи людини, яка завдяки своїм майстерності і таланту надзвичайно жваво і тонко передавала абсолютно звичайні речі. Тут зображено те, що росте у багатьох жителів Слобощанщіни на городах, а також те, що буває, якщо людська лінь не дозволяє добре обробляти землю – як на картині «Будяк». Тут виставлено багато робіт, яких я ніколи не бачив на власні очі, а тільки на репродукціях або в альбомах. Цього року відзначається не тільки 190-річчя з дня народження художника, а й 100-річчя його смерті. Художник, фотограф, педагог – ця людина писала дуже багато, але, на жаль, збереглося недостатньо його робіт, щоб ми могли судити про творчість художника без цієї виставки», - зазначив у своєму вітальному слові Михайло Добкін.

Губернатор подякував всім людям, які протягом року робили все можливе, щоб виставка відбулася: працівникам художнього музею, власникам приватних колекцій, працівникам Державного архіву області. Зокрема, особлива подяка була висловлена ​​голові Сумської області Юрію Чмирю за допомогу в отриманні робіт з двох музеїв Сумської області.

Представницька виставка творів художника складається із зібрань Харківського історичного музею, Сумського обласного художнього музею ім. Н. Онацького, Лебединського міського художнього музею ім. Б.К. Руднєва, Харківського художнього музею та приватних колекцій.

Теги