Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Курська битва визначила поворот в історії Великої Вітчизняної війни

Курська битва визначила поворот в історії Великої Вітчизняної війни

У ході урочистих заходів, присвячених 70-річчю Перемоги у Курській битві, Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв підкреслив, що дуже радий вітати ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасників Курської битви і подякувати їм за Перемогу. Дмитро Медведєв зазначив, що подібної битви в історії ніколи не було і не буде. Ніколи не було такої концентрації військ, техніки, але найголовніше - концентрації людської волі, яка дозволила зламати хребет гітлерівській машині і, по суті, повернути в інший бік хід Великої Вітчизняної війни.

«Після Курської битви ворог вже не міг завдати відчутних втрат Червоній армії. Так, бої тривали, але саме Курська битва визначила поворот в історії Великої Вітчизняної війни. І зробила це ні наша техніка, ні будь-які розрахунки, зробили це в першу чергу наші солдати. Ті, хто залишився лежати в цій землі, ті, хто сьогодні з нами, всі вони відстояли перемогу для нашої країни. І сьогодні ми схиляємо голови перед усіма бійцями, яким ми зобов'язані своїм життям. Величезне вам спасибі! Якби не ви, нікого з нас сьогодні тут би не було. Я хочу побажати ветеранам здоров'я, сказати, що ми любимо всіх вас і сподіваємося, що ви ще довго буде з нами. Зі святом!» - звернувся до ветеранів Прем'єр-міністр Російської Федерації.

Учасник делегації від Харківської області, ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник Курської битви Опанас Калинович Текучев розповів, що дуже радий був приїхати в Курськ на святкові заходи.

«Я отримав в ці дні справжнє задоволення, свято було дійсно чудово організовано, в кожній дрібниці відчувалася турбота і увага до ветеранів. Я дуже радий, що отримав запрошення, радий, що зміг приїхати і найголовніше - радий, що про подвиг ветеранів пам'ятають, шанують і передають його славу майбутнім поколінням», - сказав учасник Курської битви.