Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулося урочисте покладання квітів з нагоди Дня Незалежності України

У Харкові відбулося урочисте покладання квітів з нагоди Дня Незалежності України

Сьогодні в Харкові з нагоди Дня Незалежності України відбулося урочисте покладання квітів до монументу на честь Незалежності України на пл. Конституції. У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін, заступники Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан та Михайло Фатєєв, Генеральний консул Республіки Польща в м. Харкові Ян Гранат, Генеральний консул РФ в Харкові Сергій Семенов, депутати обласної та міської рад, керівники правоохоронних органів, а також представники духовенства, громадських організацій, військові, працівники організацій та установ міста, школярі, ветерани.

«За 22 роки незалежності Україна відбулася як держава. Ми визнані в усьому світі, нас поважають, з нами рахуються. За останні роки завдяки досить наполегливій позиції Президента України Віктора Януковича Україна стає серйозним геополітичним гравцем як у відносинах з Російською Федерацією, так і у відносинах з Євросоюзом, США та іншими державами», - сказав Михайло Добкін.

За словами голови ОДА, ініціативи нашої країни знаходять відгуки на найбільших форумах.

«Чого варта тільки ініціатива відмовитися від високозбагаченого урану, яку Президент ще три роки тому висунув на одній із зустрічей серед глав держав. Зараз вона вже реалізована. Завдяки цьому Україна єдина країна в світі, яка вже практично наблизилася до побудови суперсучасної лабораторії. Вона дозволить нам отримувати такі точні дані, на підставі яких можна буде проводити багато наукових досліджень. Ми можемо говорити про спортсменів, про українських діячів культури, про відродження українського кінематографу. Але, найголовніше, що нашу країну знають завдяки нашим людям, їх добродушності, гостинності. Ті, хто хоч раз побував в нашій країні, із задоволенням сюди повертаються», - підкреслив губернатор Харківщини.

Довідка. 24 серпня 1991 року Верховна рада УРСР ухвалила Акт проголошення незалежності України, який 1 грудня 1991 року підтвердив народ на всеукраїнському референдумі.

Вперше День Незалежності України був відзначений 16 липня 1991 року - в пам'ять про те, що рік тому - 16 липня 1990 року - Верховна рада УРСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет України. Також 16 липня 1990 року Верховна рада УРСР прийняла постанову «Про День проголошення незалежності України».