Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У П'ятихатках освятили храм Святої цариці Тамари

У П'ятихатках освятили храм Святої цариці Тамари

Сьогодні на перехресті Бєлгородського шосе та пр. Курчатова відкрився храм Святої цариці Тамари. У церемонії відкриття взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій, Патріарх Єрусалимський і всієї Палестини Феофіл III, меценат Павло Фукс, за чиї кошти було збудовано храм, а також парафіяни.

Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій освятив церкву і дзвіницю храму та вручив Павлу Фуксу вищу нагороду православної церкви Московського патріархату - орден Андрія Первозванного 1-го ступеня. Також за внесок у будівництво та підтримку православ'я в регіоні нагороди церкви отримали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Довідка. Свята цариця Тамара, на честь якої освячено храм у П'ятихатках, поширювала християнство на Кавказі в 13 ст. н.е., перемогла у війні з коаліцією мусульманських держав, які вимагали зречення Грузії від Христа.

Храм побудований на кошти мецената Павла Фукса, російського бізнесмена, вихідця з Харкова. Місце під храм у П'ятихатках освячено 7 березня 2012 року, нижній приділ відкрився рівно рік тому, 24 серпня. Висота храму - 39 м до основи хреста, дзвіниці - 29 м.