Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За останні роки зроблено рішучі кроки в напрямі істотного покращення рівня життя ветеранів війни

За останні роки зроблено рішучі кроки в напрямі істотного покращення рівня життя ветеранів війни

За останні роки влада зробила рішучі кроки в напрямі істотного покращення рівня життя ветеранів Великої Вітчизняної війни. Про це сказав Президент України Віктор Янукович, виступаючи на урочистостях з нагоди 70-річчя визволення Харкова від фашистських загарбників. За його словами, останнім часом більш ніж на 700 грн. збільшена пенсія членам сімей померлих інвалідів війни, на 49% підвищено середній розмір пенсії учасникам ВВВ, майже в 4,5 рази зросла грошова допомога ветеранам війни, розмір пенсій інвалідів війни за останні два роки зріс на 41%.

Крім цього, додав Глава держави, з 2010 року вперше було започатковано програму забезпечення квартирами інвалідів Великої Вітчизняної війни. Завдяки цьому поліпшені житлові умови більш ніж 800 сімей.

«Ми не зупиняємося на цьому. Органи влади як на центральному, так і на місцевому рівні мають дбати про підвищення рівня життя українських ветеранів, вирішувати всі питання, пов’язані з покращенням житлових і побутових умов, забезпеченням ветеранів висококваліфікованою медичною допомогою. Започатковану ініціативу безкоштовного оздоровлення ветеранів на базі обласного госпіталю для інвалідів війни зобов’язані підтримати всі галузеві медичні заклади. Цей досвід повинні вивчити та перейняти в інших регіонах нашої держави», - сказав Віктор Янукович.

Також, підкреслив Президент України, зважаючи на поважний вік ветеранів, необхідно забезпечити їхній проїзд з найвіддаленіших куточків міста та області.

«Особливо підтримую зусилля місцевої влади, в тому числі, в Харкові, щодо пільгового забезпечення учасників війни якісними комунальними послугами. Такі люди мають безумовне право на безкоштовне встановлення енергозберігаючого обладнання, утеплення помешкань, спеціальні пільгові програми в отриманні всіх необхідних ліків», - зазначив Глава держави.