Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Савін вручив нагороди науковим керівникам переможців третього етапу Всеукраїнського конкурсу Малої академії наук

Євген Савін вручив нагороди науковим керівникам переможців третього етапу Всеукраїнського конкурсу Малої академії наук

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін і перший заступник голови Харківської облради Олена Олешко зустрілися з науковими керівниками переможців III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України у 2013 році. У ході урочистої церемонії науковим керівникам було вручено почесні нагороди облдержадміністрації та облради. «Безумовним пріоритетом Харківської облдержадміністрації є не тільки забезпечення якісної освіти, а й комплексний розвиток дітей, виявлення їхніх здібностей та талантів. Це завдання є основним напрямком реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Наукові досягнення формують культурний, освітній та інтелектуальний потенціал нації. Очевидно, що сильна наука, готовність генерувати нові знання і технології – запорука самостійного, впевненого розвитку нашої держави в сучасному світі», – зазначив у своєму виступі Євген Савін.

Він також додав, що Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН – одна з форм взаємодії представників академічної науки з педагогами загальноосвітніх шкіл, ефективність якої щорічно підтверджується завдяки новим досягненням школярів.

За словами заступника губернатора, в 2012/2013 навчальному році учасниками обласного туру конкурсу стало більше 1 тисячі учнів Харківської області, а їх підготовку забезпечували не тільки вчителі загальноосвітніх шкіл, а й науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів м. Харкова, а також педагоги позашкільних навчальних закладів. Захищали честь області на всеукраїнському рівні 67 дітей і здобули 54 перемоги.

«Завдяки спільним зусиллям наша область, як і в попередні роки, утримує перше місце у всеукраїнському рейтингу цього престижного учнівського конкурсу. Головна заслуга в цьому – ваша, дорогі педагоги! Своїми постійними зусиллями, усвідомленням важливості своєї праці ви будуєте гідну систему освіти, якою по праву пишається кожен харків'янин. Прийміть найщиріші вітання та побажання нових успіхів у справі навчання обдарованої молоді», – підкреслив Євген Савін.

Теги