Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Постачання електроенергії помешкання самотнього пенсіонера мешканця м.Харкова відновлено

Постачання електроенергії помешкання самотнього пенсіонера мешканця м.Харкова відновлено

На виконання Огляду №159 критичних зауважень на адресу Уряду та органів виконавчої влади щодо відключення помешкання самотнього пенсіонера- мешканця  м.Харкова від електроенергії   АК «Харківобленерго» повідомило, що за адресою заявника відкрито особовий рахунок з оформленням 100 % пільгової знижки згідно ст. 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». У сільських і міських населених пунктах (крім будинків, які обладнано електричними плитами і електро-опалювальними установками пільгова норма для споживача складає 75 кВт.год щомісячно на 1 особу. Кількість кВт.год, яка перевищує вказану норму, сплачується за загальним тарифом.

З урахуванням того, що споживач не проводив сплату за спожиту електричну енергію з 2008 р., виникла заборгованість у розмірі 2311,34 грн. станом на 18.01.2012. У зв'язку з несплатою заборгованості після отримання споживачем попередження 24.05.2012 поштовим листом зі зворотним повідомленням та судового наказу про стягнення зі споживача заборгованості, який набув чинності 04.07.2012, персоналом Холодногірського районного відділення енергозбуту 21.11.2012 було проведено відключення електроустановки споживача.

З письмовою заявою споживач до компанії не звертався і неодноразово самовільно підключався до електричних мереж.

На цей час споживачем проведена сплата заборгованості в повному обсязі. Електропостачання відновлено, прилад обліку винесено на фасад будинку.